Month: Қыркүйек 2021

  • Home
  • 14 маусым семинар Тараз қаласы

14 маусым семинар Тараз қаласы

   2021 жылдың 14 маусымында Тараз қаласында Халықаралық Тараз инновациялық институты негізінде өсімдік және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру, қайта өңдеу және өткізу саласында оқыту семинары өтті. Оқыту семинарының ұйымдастырушылары «Ұлттық…

21 маусым семинар «Білім мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру»

   2021 жылдың 21 маусымында Нұр-Сұлтан қаласында «Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты» ЖШС Астана филиалының мәжіліс залында 267 бюджеттік бағдарлама бойынша мемлекеттік тапсырманы іске асыру шеңберінде «Білім…

СҮТ САПАСЫ БАҚЫЛАУДА

Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ Басқарма Төрағасы Оспанов А.Б. және шетелдік сарапшы, техника ғылымдарының докторы, профессор Мұсылманова М.М. қатысуымен, Жамбыл облысы Жуалы ауданында сиыр мен бие сүтін өңдеу…

«Тамақ өнеркәсібінің дамуын қамтамасыз ету мақсатында ББҚ, ферменттер, ұйытқылар, крахмал, майлар және т.б. өндірудің заманауи технологияларын әзірлеу»

.ҚР АШМ 2021-2023 жылдарға арналған бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру шеңберіндегі ғылыми-техникалық бағдарлама: «Тамақ өнеркәсібінің дамуын қамтамасыз ету мақсатында ББҚ, ферменттер, ұйытқылар, крахмал, майлар және т.б. өндірудің заманауи технологияларын әзірлеу».        …

«Дайын өнімнің ассортиментін кеңейту және шикізат бірлігінен шығу, сондай-ақ өнім өндірісіндегі қалдықтар үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең өңдеудің ғылымын қажетсінетін технологияларын әзірлеу»

«Шикізат бірлігінен дайын өнімнің ассортименті мен шығымын кеңейту, сондай-ақ өндірістегі қалдықтардың үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең өңдеудің ғылымын қажетсінетін технологияларын әзірлеу».     Жетекші: Чоманов У.Ч., техника ғылымдарының докторы,…

«Сиыр мен бие сүтін йогурт және ірімшіктің жаңа түрлерінің өңдеу технологиялары»

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің қаржыландыруымен және Ұлттық аграрлық ғылыми – білім беру орталығының тапсырысымен Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты «Білім мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру» бағдарламасы…

«Білім мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру»

  Ұлттық аграрлық ғылыми -білім беру орталығының нұсқауы бойынша, Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің қаржыландыруымен, Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты «Білім мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру» бағдарламасы…

Тәуелсіз Қазақстанға 30 жыл!

Мемлекет басшысы Қасым-Жомарт Тоқаев Ұлттық сенім кеңесінің 2020 жылдың қазанында өткен төртінші отырысында 2021 жылды Тәуелсіздіктің 30 жылдығы жылы деп жариялау туралы шешім қабылдады. Егер сіз ел тарихына терең үңілсеңіз,…

Өзара түсіністік Меморандумы

2021 жылы 22 маусымда Қазақ ғылыми-зерттеу институтының қабырғасында маңызды оқиға болды, Халықаралық тағамдық өнімдер қауіпсіздігі жөніндегі бейкоммерциялық  ислам ұйымы (IFPA) мен Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ арасында өзара…

Сыбайлас жемқорлыққа қарсы

2021 жылғы 15 шілдеде» Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ» ЖШС ұйым қызметкерлері арасында сыбайлас жемқорлыққа қарсы көзқарасты қалыптастыру және Қазақстан Республикасының Сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнамасын жетілдіру мәселелері бойынша…

СЕМИНАР 30 маусым 2021 жыл

Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің қаржыландыруымен 2021 жылы 30 маусымда Алматы облысы, Жамбыл ауданында, Ұзынағаш ауылында «Қой мен ешкі сүтінен сүт өнімдерін өңдеудің заманауи техникасы мен технологиялары.» облыстағы мал шаруашылығы…

«Қазақстан дала күні«Jańa Dala» / «Green Day» – 2021»

2021 жылы 14 шілдеде Ақмола облысы, Ақкөл ауданы, «Еңбек» ЖШС-нің демонстрациялық алаңдарында «Jańa Dala» / «Green Day»- 2021 «мамандандырылған көрме-көрсетілімі ашылды. Көрмеде Қазақ ғылыми -зерттеу институтының ғалымдары жасаған өнімдерін көрсетеді:…

Көкөніс тағамдық қоспаларын қолданатын диабетикалық ұннан жасалған кондитерлік өнімдер

ДИАБЕТТІ ҰН ҚОНДИЦИОНДЫҚ ӨНІМДЕРІ САУАҚТЫ АСЫҚ ӨНІМДЕРІ ҮШІН КӨКӨНІС ҚОСЫМШАЛАРЫН ҚОЛДАНУЫ Экологиялық қауіпсіз биологиялық құнды өсімдік материалдарынан жаңа буын өнімдерін жасау – тамақ өнеркәсібін дамытудың маңызды бағыты. Кондитерлік өнімдер қазіргі…

Семинар 18.08.2021ж.

Agrobilim Online «Ұлттық аграрлық ғылыми -білім беру орталығы» КЕАҚ -пен Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігінің қаржыландыруымен білім тарату туралы келісім аясында 2021 жылдың 18 тамызында «Жеміс-көкөніс өнімдерінен биоэкологиялық қасиеттері бар…