Latest News

«Ауыл шаруашылығы жануарларына арналған құрама жем өндірудің отандық технологияларын әзірлеу»

Дүние жүзінің барлық елдерінде жемнің құны жыл сайын өсіп келеді. Ал оларды өндіруге қажетті ресурстар азайып барады. Сонымен қатар құрама жемнің көптеген құрамдас бөліктері тапшы болып, кейбіреулері басқа мақсаттарға пайдаланылады.…

ТӘУЕЛСІЗДІК ЖЫЛДАРЫ ДӘНДІ ДАҚЫЛДАРДЫ ТЕРЕҢ ӨҢДЕУДІ ДАМЫТУ

ҚР-да дәнді дақылдарды терең өңдеу астықты қайта өңдеу саласын инновациялық дамытудың басым бағыты болып табылады. Қазіргі уақытта Қазақстанда астықты терең өңдейтін үш заманауи зауыт бар: «Bio Operations» ЖШС, «Жаркент крахмал-сірне…

2021 жылғы 28 қазанда

2021 жылғы 28 қазанда Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрі Е.Ш.Қарашүкеев Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетіне ресми сапармен барды, кездесу барысында көрме өнімдерімен танысты.              …

ТӘУЕЛСІЗДІК ЖЫЛДАРЫНДАҒЫ МАЙ ӨНЕРКӘСІБІНІҢ ДАМУЫ

Май-өнеркәсібі барлық салаларда елеулі табыстарға қол жеткізді және оны республикадағы ең қарқынды дамып келе жатқан салалардың бірі деп санауға болады. Халықты сапалы азық-түлікпен қамтамасыз ете отырып, бұл сала Қазақстанның азық-түлік…

СПРЕДТЕР ТУРАЛЫ ШЫНДЫҚ

Спред – бұл кейбіреулер ойлағандай сары май емес. Май мен спредтің айырмашылығы: май құрамында жануарлар майлары бар, ал спред – аралас өнім. Оның құрамында өсімдік және жануар майлары бар. Спред…

Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрі Е.Ш. Қарашөкеев, ҚазҚӨТӨҒЗИ Басқарма төрағасы А. Б. Оспанов «KazAgro/KazFarm-2021» халықаралық көрмесінде

21 қазанда көрмеге Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрі Е.Ш. Қарашөкеев, ҚазҚӨТӨҒЗИ Басқарма төрағасы А. Б. Оспанов институт қызметінің нәтижелерін ұсынды, өз кезегінде министр Е.Ш. Қарашөкеев Қазақстан Республикасының агроөңдеуді дамытудың жаңа…

«KazAgroKazFarm-2021»

20-22 қазан аралығында Нұр-Сұлтан қаласында»KazAgro\KazFarm-2021″халықаралық аграрлық көрмесі өтуде. Көрмеде ҚазҚӨТӨҒЗИ өз әзірлемелерінің желісін ұсынды: түрлі дақылдар ұнының құрамының нан-тоқаш өнімдері, оның ішінде глютенсіз өнім, дәнді дақылдар мен зығырды терең өңдеу…

5 қазан

   2021 жылдың 5 қазанында Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінің (ҚазҰАЗИ) базасында және Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ тыңдаушыларының біліктілігін арттыру мәселелері бойынша қорытынды кезеңді Азық-Түлік Өндірісінің Мәскеу…

«Талшықтарды өндіру үшін зығыр сабанын қолдану»

2021 жылғы 20 тамызда «ҚазҚӨТӨҒЗИ» ЖШС Астана филиалы 267 «білім мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру» бюджеттік бағдарламасы бойынша 100 «агроөнеркәсіптік кешен субъектілерін өтеусіз негізде ақпараттық қамтамасыз ету» кіші бағдарламасы бойынша…

«Майлы дақылдарды өңдеу тиімділігін арттыру»

2021 жылғы 14-19 қыркүйек аралығында «Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ» ЖШС Астана және Семей филиалы 159 «Өзге де қызметтер мен жұмыстарға ақы төлеу» ерекшелігі бойынша 100 «Агроөнеркәсіптік кешен…

14 маусым семинар Тараз қаласы

   2021 жылдың 14 маусымында Тараз қаласында Халықаралық Тараз инновациялық институты негізінде өсімдік және мал шаруашылығы өнімдерін өндіру, қайта өңдеу және өткізу саласында оқыту семинары өтті. Оқыту семинарының ұйымдастырушылары «Ұлттық…

21 маусым семинар «Білім мен ғылыми зерттеулердің қолжетімділігін арттыру»

   2021 жылдың 21 маусымында Нұр-Сұлтан қаласында «Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты» ЖШС Астана филиалының мәжіліс залында 267 бюджеттік бағдарлама бойынша мемлекеттік тапсырманы іске асыру шеңберінде «Білім…

СҮТ САПАСЫ БАҚЫЛАУДА

Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ Басқарма Төрағасы Оспанов А.Б. және шетелдік сарапшы, техника ғылымдарының докторы, профессор Мұсылманова М.М. қатысуымен, Жамбыл облысы Жуалы ауданында сиыр мен бие сүтін өңдеу…

«Тамақ өнеркәсібінің дамуын қамтамасыз ету мақсатында ББҚ, ферменттер, ұйытқылар, крахмал, майлар және т.б. өндірудің заманауи технологияларын әзірлеу»

.ҚР АШМ 2021-2023 жылдарға арналған бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру шеңберіндегі ғылыми-техникалық бағдарлама: «Тамақ өнеркәсібінің дамуын қамтамасыз ету мақсатында ББҚ, ферменттер, ұйытқылар, крахмал, майлар және т.б. өндірудің заманауи технологияларын әзірлеу».        …

«Дайын өнімнің ассортиментін кеңейту және шикізат бірлігінен шығу, сондай-ақ өнім өндірісіндегі қалдықтар үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең өңдеудің ғылымын қажетсінетін технологияларын әзірлеу»

«Шикізат бірлігінен дайын өнімнің ассортименті мен шығымын кеңейту, сондай-ақ өндірістегі қалдықтардың үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең өңдеудің ғылымын қажетсінетін технологияларын әзірлеу».     Жетекші: Чоманов У.Ч., техника ғылымдарының докторы,…