31 МАМЫР КҮНІ АСТАНА ҚАЛАСЫНДА INTERFOOD ASTANA 2023 АЗЫҚ-ТҮЛІК ИНДУСТРИЯСЫНЫҢ КӨРМЕСІ ӨЗ ЕСІГІН АЙҚАРА АШТЫ. Көрме экспозициясы Назарбаев Орталығында орналасуы, ұйымдастырушылардың мұқият таңдауының нәтижесі. Назарбаев орталығы көрменің дамуы мен маңыздылығын көрсете отырып, барлық өзекті техникалық талаптарға…
2023 жылдың 2 маусымында Семей қаласындағы Шәкәрім университетінде Инженерлік-технологиялық факультетінің бұрынғы Семей ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық институтының 60 жылдық мерейтойы және Диссертациялық кеңестің 30 жылдығы сән-салтанатымен аталып өтті. Мерейтойға…
Ғылым қоры «Коммерцияландыру реакторы» карсаңында «АӨК саласындағы ҒҒТҚН коммерцияландыру мәселелері» тақырыбында ТСР диалогтық, алаңын ұйымдастырды. Ісшара Қазакстан Республикасы Президентінін жаныдағы Ұлттық Ғылым академиясымен және «Қазак ұлттық, аграрлык зерттеу университеті» КЕАҚ-мен…
Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінде түлектерге арналған бос жұмыс орны жәрмеңкесі өтті. Шараның мақсаты – түлектерге жұмыс табуға көмектесу және жұмыс берушілерге агроөнеркәсіптік секторында жұмыс істегісі келетін үміткерлерді табуды жеңілдету.…
Алматы технологиялық университетінде философия ғылымдарының докторы (PhD) дәрежесіне үміткерлер дипломдарының салтанатты табыстау рәсімі өтті. Қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ҚазҒЗИ ғылыми қызметкері, жас ғалым-Қажымұрат Әсемай Талғатқызы 6D073500 – «Тамақ қауіпсіздігі…
Сәуір айының 20-21 жұлдыздары аралығында, Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университетінің қабырғасында, Қазақстанның ауыл шаруашылығына еңбек сіңірген қызметкері, академик Қалдыбек Сәбденұлы Сәбденовтың 90 жылдығына арналған «Ғылымдағы сабақтастық – аграрлық ғылым мен…
2023 жылдың 21-25 сәуірінде ПЗ-100 шағын сыра қайнату зауытында бал мен зімбір негізіндегі Фито-сусындардың технологиясы мен формулаларына тәжірибелік-өнеркәсіптік сынақтар басталды. Жабдықты жуу, уытты ұсақтау және езу, бал мен зімбір қосып…
«ҚазҚӨжТӨҒЗИ» ЖШС мал шаруашылығы шикізатын өңдеу және сақтау технологиясы зертханасының қызметкерлері «KBS LTD» ЖШС мамандары үшін котлеттер мен ет шұжықтарын дайындау бойынша мастер-класс өткізілді. «KBS LTD» ЖШС Алматы қаласындағы KazBeef…
2022 жылдың 10 қыркүйегінде Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрі Қарашүкеев Ербол Шырақпаұлының «Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты» ЖШС-нің Астана филиалына сапары ұйымдастырылды. Кездесу барысында Ауыл шаруашылығы Вице-министрі…
Көбінесе адамдар күнбағыс дәнін шаққанды жақсы көреді. Атап айтқанда, бұл өнімде көптеген пайдалы заттар бар, соның арқасында жалпы әл-ауқат жақсарады. Бір кішкентай пакетте ересек адам үшін күнделікті қажетті…
Араның аналық сүтшесі – араның аналықтары дамитын арнайы ұяшықтарда орналасқан жас жұмысшы аралардың 6-10 күндік жасында жоғарғы жақ және жұтқыншақ бездері бөлетін өнім. Бұл өзіне тән иісі…
2022 жылғы 9 маусымда ҚазҰАЗУ-де АҚИҰ(Азық-түлік қауіпсіздігі жөніндегі Ислам ұйымы)азық-түлік қауіпсіздігі бойынша жоғары деңгейдегі халықаралық форумы аясында көрме өтті. Көрме барысында ҚазҚӨТӨҒЗИ өз әзірлемелерінің желісін ұсынды: түрлі дақылдар ұнының құрамының…
Қауымдастырылған профессор ғылыми атағын алуға үміткер 01/06/2022 ХАБАРЛАНДЫРУ Қауымдастырылған профессор ғылыми атағын алуға үміткер Қазақстан Республикасы Білім және ғылым Министрінің 31 наурыз 2011 жылы №128 бұйрығымен бекітілген Ғылыми атақтар (қауымдастырылған…
«ҚазҚӨТӨҒЗИ» ЖШС Семей филиалы жоғары білікті мамандар мен ғалымдарды даярлауда Шәкәрім университетімен белсенді және тығыз ынтымақтастықта. Осы бағыттағы елеулі қадамдардың бірі «ҚазҚӨТӨҒЗИ» ЖШС Семей филиалының базасында «Тамақ өнімдерінің технологиясы…
Глютен-бидай, арпа, қара бидай және сұлы сияқты дәнді дақылдарда кездесетін өсімдік ақуызы. Глютенсіз тамақ өнімдері-құрамында бидай, қара бидай, арпа, сұлы немесе олардың будандары жоқ және құрамында глютен…