«ҚазҚӨТӨҒЗИ» ЖШС Семей филиалы жоғары білікті мамандар мен ғалымдарды даярлауда Шәкәрім университетімен белсенді және тығыз ынтымақтастықта. Осы бағыттағы елеулі қадамдардың бірі «ҚазҚӨТӨҒЗИ» ЖШС Семей филиалының базасында «Тамақ өнімдерінің технологиясы…
Глютен-бидай, арпа, қара бидай және сұлы сияқты дәнді дақылдарда кездесетін өсімдік ақуызы. Глютенсіз тамақ өнімдері-құрамында бидай, қара бидай, арпа, сұлы немесе олардың будандары жоқ және құрамында глютен…
Көбінесе, протеинді-витаминді қоспалар өндірісінде құрама жемдерде ет шикізатын өңдеу қалдықтарынан өндірілетін ет-сүйек ұнын 8-12% мөлшерінде қолданылады. Сүйек ұны май және жабысқақ заттардан тазартылған сүйектерді өңдеу кезінде алынады.…
2022 жылдың 8 сәуірінде ҚазҚӨТӨҒЗИ мен ҚазЖКШҒЗИ-да сыбайлас жемқорлыққа қарсы дүниетанымды қалыптастыру және Қазақстан Республикасының сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнамасын жетілдіру мәселелері бойынша семинар орын алды. Семинардың негізгі мақсаты…
2022 жылдың 28 сәуірінде азық-түлік өнімдерін өндіру технологиялары саласында 30 жылдық тәжірибесі бар маман, Оман Сұлтандығында азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша менеджмент жүйесінің негізін қалаған тұлға, “Atyab…
Май-бұл тағамда қолданылатын өте ежелгі өнім. Ал маргарин мен спред кейінірек пайда болды. Францияда Маргарин армиядағы сарбаздарды тамақтандыру үшін сары майды алмастырғыш ретінде ойлап табылды. Спредті…
Құрметті арулар! Сіздерді ең нәзік және әдемі 8 наурыз Халықаралық әйелдер күнімен шын жүректен құттықтаймыз! Баршаңызға мықты денсаулық, бақыт, шаттық, болашаққа зор сенім, көтеріңкі көңіл – күй , мансаптық өсуді…
Жобаның тақырыбы: Жеміс-жидек концентраты инкапсуляцияланған ұсақ мал сүті негізінде тірі йогурт технологиясын әзірлеу. Өзектілік. Адамның физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкес келетін, денсаулыққа пайдалы заттары бар азық-түлік өнімдерінің ассортиментін кеңейту бүгінгі күннің әлемдік…
27 қаңтарда Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ҒЗИ Семей филиалында (ҚазҚӨТӨҒЗИ СФ) ет тоқаштарын шығаратын » Семей бәліштері» шағын өндірісі, сондай – ақ ет жартылай фабрикаттарының рецептеріне функционалдық қоспа…
24.12.21ж. Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми зерттеу институты Семей қаласының филиалында ҚазҚӨТӨҒЗИ Басқарма Төрағасы А.Б.Оспановтың қатысуымен Ғылыми кеңес отырысы өтті, филиал директоры А.К. Суйчиновтың ғылыми-өндірістік қызметі туралы баяндамасы…
Құрметті әріптестер! Қазақстанның Тәуелсіздік күнінде баршаңызға бейбітшілік пен жақсылық тілейміз. Еліміздің тыныштығын, тұрақтылығын, салтанатын тек біз ғана емес, кейінгі ұрпақтар да көрсін. Ал мемлекетіміз өркендеп, азаматтарына қамқор болып, егемендігін сақтай…
2021 жылғы 9 желтоқсанда Қазақстан Республикасы Тәуелсіздігінің 30 жылдығына арналған іс-шараның күн тәртібіне сәйкес Алматы қаласындағы ҚазҚӨТӨҒЗИ бас институтында ҚазҚӨТӨҒЗИ жас ғалымдар кеңесі өкілдерінің дөңгелек үстелі өтті. Іс-шараны ҚазҚӨТӨҒЗИ Басқарма…
Жоба тақырыбы: Иммуномодуляциялық өсімдік шикізатын қолдану арқылы қайталама шикізаттан құрама ет өнімдерінің жаңа түрлерінің технологиясын жасау. Өзектілік. Соңғы жылдары халықтың, оның ішінде әртүрлі жастағы балалардың иммунитетінің төмендеуі байқалады, өйткені әртүрлі…
Дүние жүзінің барлық елдерінде жемнің құны жыл сайын өсіп келеді. Ал оларды өндіруге қажетті ресурстар азайып барады. Сонымен қатар құрама жемнің көптеген құрамдас бөліктері тапшы болып, кейбіреулері басқа мақсаттарға пайдаланылады.…
ҚР-да дәнді дақылдарды терең өңдеу астықты қайта өңдеу саласын инновациялық дамытудың басым бағыты болып табылады. Қазіргі уақытта Қазақстанда астықты терең өңдейтін үш заманауи зауыт бар: «Bio Operations» ЖШС, «Жаркент крахмал-сірне…