
Ет тоқаштары – «Семей бәліштері» – қазақтар ежелден әзірлеп келе жатқан субөнімдер мен қамырдан дайындалған нәрлі өнім. Технология мен рецепттің бірегейлігі нәзік өнімді қолжетімді бағамен алуға мүмкіндік береді.
Ет-сүйек пастасын өндіру желісі Дүниежүзілік даму банкінің қаржыландыруымен ұйымдастырылған және соңғы өнім ет өнімдері мен жартылай фабрикаттарды өндіретін кәсіпорындарда қолдануға болатын әмбебап қоспа екенін атап өткен жөн.

Салтанатты ашылу рәсіміне: Басқарма төрағасы – ректор Ердембеков Б., ҚазҚӨТӨҒЗИ СФ директоры Суйчинов А., Ғылым және инновациялар жөніндегі проректоры Молдабаева Ж., Инженерлік-технологиялық факультетінің деканы Ж.Тоқтаров және педагогикалық ұжым.
Шара барысында тараптар ынтымақтастық туралы келісімге қол қойды. Келісім аясында бірлескен ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу, ғылыми-техникалық қызмет нәтижелерін коммерцияландыру бойынша жұмыстар орнату, инженерлік мамандықтар бойынша кадрлар даярлау және т.б. бойынша бірқатар іс-шаралар жоспарланған.
